Sigrid Knudsen, julematineens "mor"!

articleimage

Under julematinens 50-års jubileumsforestillinger søndag 8/12 ble Sigrid Knudsen hedret for sitt årelange engasjement og innsats for julematineen. I 49 år har Sigrid vært til stede på julematineen!

Det hele startet 20. desember 1970. Da arrangerte den nystartede Bodø kommunale musikkskole for første gang «Vi synger julen inn», i Aspåsen skoles aula. Primus motor var Sigrids mann, musikkskolestyrer John Edgar Knudsen, som hadde gjort noe lignende i Bergen hvor han kom flyttende fra. Det var nok noe skepsis her og der i Bodø til dette prosjektet, men det kom 1000 publikummere! Familien Knudsen, John-Edgar, Sigrid og sønnene Jørn Are og Svein Sturla på 11 og 6, endevendte i samarbeid med vaktmesteren Aspåsen aula og skole for alt som fantes av stoler; - og bord måtte også til. Folk satt over alt, og en sterk tradisjon hadde fått en pangstart. De første årene var Sigrid med som frivillig, - på fritida, og etter hvert fikk musikkskolen økt budsjett, og Sigrid ble skolens første sekretær.

Hadde ikke Sigrid vært med på laget fra starten og lagt ned all den jobben hun gjorde, så hadde det ikke vært noe julematine.

I alle år etter at hun ble pensjonist har Sigrid vært et trofast publikum på matineen. Hun har rett og slett vært tilstede på samtlige matineer, med ett unntak; i fjor da oppholdet for en sprek pensjonist på Gran Canaria varte bitte litt for lenge.

Bodø kulturskole retter en stor takk til Sigrid for hennes engasjement for julematineen i alle år, og ønsker henne god jul og velkommen igjen 13. desember 2020

 • Julematineens jubileumsforestilling vel i havn

  Det var så å si fullsatt i Stormens amfi og 1. balkong da kulturskolens julematine feiret 50 år med julebileumsforestillinger søndag 8/12.

 • Program for julematine 2019

  Programmet for julematineen 50-års jubileumsforestilling spenner fra gammelt til nytt! Du får høre alt fra fullt symfoniorkester med kor og solister, til kammerinnslag og band. Og ingen julematiné uten drama og visuelle kunstfag.

 • Prøveplaner julematine 2019

  I tillegg til øvelsene i Stormen selve matinehelga, er det lagt opp til fellesøvelser på Bertania 26/11 for orkester og 2/12 for orkester, kor og solister.

 • Julematineen med 50 års jubileumsprogram

  For å feire 50-årsdagen tar på matineen 8. desember 2019 fram noen musikalske godbiter fra repertoaret gjennom tidene, og tradisjonen tro blir det stort orkester, kor og solister, drama, visuell kunst og band. Julestemning garanteres!

 • Kulturskolens julematine 50 år!

  Tro det eller ei, matineen arrangeres for femtiende år på rad! Årets program følger opp tradisjonen med stort orkester, kor og solister, drama, visuell kunst og band. Programmet har historisk tilsnitt, og publikum får oppleve både gamle "klassikere" og helt nye ting. Julestemning garanteres!

 • Alt klart til julematiné!

  Alt er nå klart til kulturskolens tradisjonsrike juleforestilling som arrangeres søndag 9. desember i Stormen konserthus, store sal.

 • Program for julematine 2018

  Programmet for julematineen spenner fra fullt symfoniorkester med kor og solister, til kammerinnslag med små grupper. Drama og visuelle kunstfag er også med!

 • Prøveplan julematine 2018

  Det er i år lagt opp til 2 tirsdagsøvelser i forkant av matineen, i tillegg til den tradisjonelle øvingshelga samme helg som forestillingene.

 • Program for julematine 2018

  Programmet for julematineen spenner fra fullt symfoniorkester med kor og solister, til kammerinnslag med små grupper. Drama og visuelle kunstfag er også med!

 • Kulturskolens julematine 2018

  Søndag 9. desember kan vi ønske velkommen til kulturskolens tradisjonsrike julematine, - i Stormen konserthus.

Viser fra 1 til 10 av totalt 33 artikler